torsdag 25 mars 2010

overreact much?


Jag ska inte haka upp mej allt för mycket på imbecillerna från Solna, men jag kan inte hjälpa att skriva om ännu ett genomtänkt upplopp på Hovet.

Nu var det Rögle som vann, med 3-2, och Rahimi, Rögles målskytt, tog av sej handsken och tystade AIK's fans. Humor, om ni frågar mej. Upphov till krig, om ni frågar AIK-fansen.

Nu tyckte de s.k. "fansen" att det var rimligt att försöka storma planen. De tyckte att det var rimligt att hoppa in i Rögles bås och försöka, och dessutom lyckas med, att slå Rögles tränare.

Vad är det för fel på de här människorna? Vad är det som gör att de tror sej ha rätt att bete sej hur fan de vill? Varför tror de att de ska särbehandlas och bli behandlade med silkesvantar? Var i deras uppfostran har det gått fel?

På pappas tid var det annat. Visst, ett och annat dödshot förekom, men då var det Brynäs-fansen som stod för det, om jag inte minns fel. AIK's fan, då kallade Apberget, de hatade pappa. Men de älskade att göra det. De blev galna, men de gick inte över gränsen. En gång soloåkte pappa från egen zon över hela planen och gjorde sitt andra mål den matchen. Mot AIK. På Hovet. Efter målet åkte han längs sargen, förbi Apberget och pekade finger. Ni kan nog gissa vilket finger.

Visst blev de galna. Visst skrek de "Broströms-jävel!". Men de försökte inte storma planen och de försökte definitivt inte ta sej in i spelarbåset.

En annan gång hade pappa tagit med sej bananer för att kasta upp på Apberget. Humor, förstås. Tyvärr hade de, just inför den matchen, satt upp nät framför klacken och planen gick i stupet. Men tänk, då hade det blivit galet. But still! Inte för galet.

Vad är det som hänt nu? I Stockholm? För det är bara Stockholm som har huliganproblem inom hockeyn. Faktiskt. Så vad är det för fel på människorna där? Är det för att det i Stockholm finnas allianslag som gör det möjligt att hålla på samma lag i hockey som i fotboll? Ja, förmodligen. Vilket leder till att nötterna som gör bort sej på fotbollsmatcherna nu även gör bort sej på hockeymatcherna.

Men snälla. Bespara oss det. Ni har redan tagit familjeglädjen från fotbollen. Låt hockeyn få behålla den. Skrik hur jäkla mycket ni vill. Hata Göteborg, hata Skåne, vanhedra nationalsången. Gör det. Men låt det stanna där. Skippa upploppen.

Annars vete katten om den bästa idén inte är att skicka er ner till Afrika eller annat vedertaget ställe och låta er uppleva problem och provokationer på riktigt. Ett tystande finger är inte ett problem. Inte en provokation. Inte på riktigt. Det är bara just det - ett tystande finger.

4 kommentarer:

#71 sa...

Det hade varit roligt å se vad som hänt om de kom ut på isen... Börjar bråka med en 2 meters kille på skridskor??...kunde blivit mycket underhållande...

Idag vinner vi med 3-1...

KRAM

Solidjohan sa...

Jag måste hålla med dig - vilka djävla idioter.
Men att vara Sveriges största förening innebär tydligen att en massa drägg kommer med på köpet. Gnaget har ju annars varit förskonade från liknande händelser under de senaste åren och det är ju Bajen och DIF:s supportrar som utmärkt sig negativt. Man kan ju hoppas att lagändringar tas i bruk så att dessa individer blir portade och rent av dömda för sina tilltag. :(
Sedan en liten rättelse: Apberget är Djurgårdens klack inte AIK:s.
Apberg=Skansen=Djurgårn.

Ser fram mot en till dubblish (eller Tripplish) i år igen. :)

(Wow! jag har börjat kommentera lite oftare...) :)

airaM sa...

#71 - Haha, det hade verkligen varit en syn. =) Kram!

Solidjohan - Haha, men vad dum jag är. Det visste jag ju egentligen, men var så insnöad på AIK. Ska ändra. =) Någon tripplish blir det inte i år, det vet både du och jag. ;)

(Ja, du är jätteduktig!!!) =)

airaM sa...

Nu har jag lärt mej hur det egentligen (egenklien) ligger till och det är AIK's fans som är Apberget och så var det med det.